1.2.2007

TuijaM esittäytyy

1. Kuka olet? Onko Sinulla oma blogi?
Olen Tuija, erotukseksi toisesta Tuijasta käytettäköön minusta nimeä TuijaM. Olen kohtsillään 35 vuotias, kahden tytön äippä. Tyttäret ovat 4v ja 2v ikäisiä. Olen vielä vuoden verran hoitovapaalla vakiduunistani, jossa häärään labrassa mm kaasukromatografien parissa. Asun eteläisessä Suomessa yhdessä tyttöjen ja mieheni kanssa. Kotoisin olemme kaukaa Itä-Suomesta.

Blogini on Pistoksissa (www.tuijam.vuodatus.net)

2. Kauanko olet harrastanut neulomista?
Olen neulonut...aina. No oli toki vuosia jolloin ei puikoilla ollut mitään, harrastin hevosia enemmänkin ja ristipistoja. Nyt viime vuoden lopulla vaan jotenkin hurahdin uudelleen, eksyin sattumalta kivoille neulesivuille ja mieli alkoi tehdä ihania sukkia ja huiveja. Joululahjaksi ystävät ja suku sitten saivatkin oikeastaan kaikki jotain itsetehtyä. Neuleissa viehättää lähinnä niiden nopea valmistuminen ristipistoihin verrattuna. Ja samalla voi useimmiten katsoa telkkua, neuletta helpompi kuljettaa mukana eikä niin arka likaantumaan jne jne.

3. Millainen on lankavarastosi? Onko sillä tarvetta pienentyä? Miten olet sitä kartuttanut?
Lankavarastoni on pieni. Pääosin kaikkea vuosien saatossa kertynyttä jämälankaa, sukkalankojen nyssäköitä ja muuta. Kaikki oikeastaan hyödyllistä, kunhan osaisi yhdistellä että lanka piisaisi. Kaikkiaan lankajämiä alle 4kg.
Voisi pienentyä koska pienet nyssäkät alkavat ahdistaa. Laatikollinen nyssäköitä ei ole kovin inspiroivaa.

4. Millä strategialla olet mukana? Neulotko vaan omaan tavanomaiseen tapaasi ja tahtiisi, vai kiinnitätkö nyt enemmän huomiota neulomiseen?
Olen huumorimielellä mukana. Paljoa en lasten vuoksi ehdi neulomaan, samoin tekeillä on iso ristipistotyö äidilleni sekä samoin ristipistoilla&tilkkutekniikalla vauvapeitto kaverille.

5. Onko Sinulla jo suunnitelma millä työllä aloitat?
Miehen sukat sinisestä On Linen sukkalangasta kesken, teen ehkä tänään tohtori Housen aikana loppuun.

6. Onko Sinulla suunnitelmissa jonkinlainen itsesi ylittäminen neuletaidollisesti? Aiotko kokeilla jotain ihan uutta?
Virkkaus kiinnostaa, isoäidin neliöt erityisesti. Niihin saisi jämiä, vaikkakaan nämä seiskaveikat eivät ole kovinkaan iloisia värejä minulla. Jouluna sain ihana neulekirjan ja siitä haluan kokeilla erinäisiä juttuja, kunhan ehdin...

7. Ja lopuksi: tuliko tammikuussa ostettua varalle lankaa, jos vaikka helmikuussa sattuisit tarvitsemaan etkä voikaan ostaa? ;)
En hamstrannut, olin aika puhki joululahjojen neulomisesta. Ja hoitovapaalla on niin surkeat tulot että jouluhössötyksen jälkeen tili oli pääosin miinus nolla. Ei tehnyt (valehtelen..) edes mieli ostaa mitään. Tänään kyllä hipelsin Tarjoustalon lankahyllyt läpi, jos Galaxi olisi tosiaan ollut tarjouksessa 5e/kerä niin mukaan olisi lähtenyt. Mutta oli edelleen 8,90e joten se siitä, onhan hamsterikuukausi.

Ei kommentteja: