18.2.2007

Jotakin muuta...


...kuin siniraidallisia sukkia. Lankavaihtopariltani tulleessa paketissa oli ihanan prinsessaisia vaaleanpunaisia lankakeriä ja niistä sitten neuloin vaaleanpunaraidalliset sukat. Lankaa näihin kului 40g.
Oli muuten yllättävän vaikeaa osata tehdä oikean kokoiset lapsen sukat kun edellisestä parista oli niin kauan aikaa. Näitäkään ei ole vielä sovitettu...
Tietäisikö joku jonkun paikan, mistä löytäisi ohjeita eri kokoisiin perussukkiin, lasten. naisten ja miesten, vieläpä silmukkalukuja eri vahvuisille langoille?? ( Seiska veikan vyötteessä on kyllä silmukkalukuja mutta esim. pituusmittoja ei ole, ainoastaan että aloita kärkikavennukset kun pikkuvarvas peittyy. Entäs jos sovitettavan jalka on 230 km päässä?)

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Myssystä sukkiin -kirjassa (Otava, 2006) on ainakin kokotaulukot sekä sukkia että lapasia varten.

punanen kirjoitti...

http://www.tuula.org/sukkasilmukat/ on se jonka avulla tein kummipojan sukat. Tosin en osaa vielä kertoa miten kävivät, kun sukat vasta viikolla valmistuivat ja kummipoikaa näen vasta muutaman viikon päästä. Löytyy lapastaulukotkin *wink*

uhoava gnu kirjoitti...

Uusimmassa Novitassa oli silmukka/senttitaulukot Nallelle ja SeiskaVeikalle.
Netistäkin löytyy: Olen käyttänyt yhdistellen Tiinan sukkataulukkoa ( http://tiinanneuleet.tripod.com/neulesivut/ohjeet.html ) Anttilan kokotaulukkoon ( http://www.anttila.fi/channels/default/etusivu/posti_myynti/mitta_taulukko/sukat.html ). (Minä kun en tiedä minkä ikäisellä on suurinpiirtein minkä kokoinen jalka.)

uhoava gnu kirjoitti...

http://www.anttila.fi/channels/default/etusivu/posti_myynti/mitta_taulukko/sukat.html

Tuossa nyt uudemman kerran tuo Anttilan linkki. Ei tainnut tulla kokonaisena.

tuija kirjoitti...

Kiitos kaikille avusta! Taidanpa uskaltaa tehdä toisetkin lasten sukat kun ei tartte kokoa arpoa...

Lotta kirjoitti...

Kirjattu!