30.1.2007

Rieppa hamsterisoi

1. Kuka olet? Onko Sinulla oma blogi?

Nimeni on Eeva, lempinimeni (bittimaailmassa ja muuallakin) on Rieppa. Opiskelen Tampereen teknillisellä yliopistolla käytettävyyttä ja turvallisuustekniikkaa, tarkoitus olisi valmistua alkuvuodesta 2008. Parhaillaan valmistaudun myös humanistisempiin puuhiin eli historian pääsykoekirja on selailtu koirankorville. Asun avomieheni ja kolmen kissan sekä yhden kesyrotan kanssa Tampereen ah niin ihastuttavassa Hervannassa.

Käsityöblogini sisältää lähinnä neulomista sekä satunnaistilityksiä kolmen maatiaiskissan puuhista.

2. Kauanko olet harrastanut neulomista?

Opin neulomaan noin 14 vuotta sitten. Ala-asteella valitsin jostain syystä puukäsityöt, eli koululla ei ollut tähän asiaan juurikaan osaa eikä arpaa. Äiti opetti minut neulomaan joskus ennen kymmenettä ikävuotta. Ensimmäinen villapaita taisi syntyä 12-vuotiaana, mutta sen jälkeen harrastus jäi telakalle, kunnes löysin sen taas parikymppisenä uudestaan. Nyt olenkin sitten toivoton hamsteri :)

3. Millainen on lankavarastosi? Onko sillä tarvetta pienentyä? Miten olet sitä kartuttanut?

Se tavallinen tarina. Ensin vain Novitan lankoja, kunnes sitten kävelin ensimmäistä kertaa Oikeaan Lankakauppaan. Siitä se sitten lähti. Yleensä pyrin ostamaan vain lankoja, joille on selkeä kohde, mutta tästä on tullut viime aikoina lipsuttua - eli varastossa on myös korvamerkitsemättömiä, 'kun se oli niin ihana!' -keriä. Inhoan tekokuitua, eli niitä sisältäviä lankoja ei juurikaan varastosta löydy. Värimaailma on enimmäkseen sinistä, vihreää sekä suosikkejani punaista ja mustaa. En omista keittiövaakaa, joten arvioni määrästä on melko summittainen viisi kiloa. Pyrin nykyään ostamaan kaikkea muuta kuin perusnovitaa. Tällä hetkellä kaukaisimmat langat ovat peräisin Saksasta ja Tsekeistä.

Suurin motivaatio lankavaraston pienentämiseen on uuden langan hankkiminen! Kaksiomme säilytystila kun on rajallinen...

4. Millä strategialla olet mukana? Neulotko vaan omaan tavanomaiseen tapaasi ja tahtiisi, vai kiinnitätkö nyt enemmän huomiota neulomiseen?

Minulla on kesken eeppinen taistelu keskeneräisiä töitä vastaan. Laskin ne vuodenvaihteessa ja sain saldoksi peräti 17 - uudenvuodenlupauksena yritän siis saada ikuisuusprojektini yksi kerrallaan valmiiksi asti. Nämä eivät tosin kerrytä hamsterisaldoa, mutta jatkan menestyksekästä projektia siitä huolimatta. Noiden lisäksi aloitan neuletakin Miehelle purkulangoista ja se olisi tarkoitus saada valmiiksi asti helmikuun aikana. Ajattelin neuloa tavalliseen tapaan, eli aina kun kädet ovat vapaina :)

Osallistun myös Project Spectrumiin, joten yritän neuloa pois pääasiassa sinisiä lankoja (valkoista tai harmaata en omista).

5. Onko Sinulla jo suunnitelma millä työllä aloitat?

Edellämainitulla miehen neuletakilla. Lankana on turkoosi seiskaveikka, ja se on peräisin kertaalleen puretusta, liian isosta villapaidanalusta. Toinen vaihtoehto on Sisu-langasta toteutettu neule, pitää vielä pohtia kumpi lähtee ensimmäisenä puikoille.

6. Onko Sinulla suunnitelmissa jonkinlainen itsesi ylittäminen neuletaidollisesti? Aiotko kokeilla jotain ihan uutta?

Neuletakkiin on tulossa vetoketju, en ole ennen sellaista kiinnittänyt. Kauhukertomuksia olen kyllä aiheeesta lukenut! Lisäksi koitan itse pähkäillä takkiin raglankavennukset, sillä inhoan syvästi hihojen kiinnittämistä. Ah, ja ajattelin kokeilla myös erikseen kiinnitettäviä reunuksia Knitting on the Edge -kirjasta.

7. Ja lopuksi: tuliko tammikuussa ostettua varalle lankaa, jos vaikka helmikuussa sattuisit tarvitsemaan etkä voikaan ostaa? ;)

No tottakai :) 1300g oli tammikuun lankaostosten saldo.

Ei kommentteja: