30.1.2007

Stricker esittäytyy

1. Kuka olet? Onko Sinulla oma blogi?
Olen Riikka eli stricker, 3,5-vuotiaan ikiliikkujapojan kotiäiti ja lankahamsteri henkeen ja vereen :-). Blogi löytyy täältä

2. Kauanko olet harrastanut neulomista?
Olen neulonut jo jostain kouluikäisestä, aktiivisemmin lukion ja yliopiston aikana, jonka jälkeen tuli muutaman vuoden tauko. Todellinen mania taisi alkaa raskauden aikana ja siitä tilanne on pahentunut vain koko ajan :-).

3. Millainen on lankavarastosi? Onko sillä tarvetta pienentyä? Miten olet sitä kartuttanut?
Lankavarasto on aivan liian suuri, kooltaan jotain 50-60 kilon väliltä. Tarkkaa määrää en tiedä, koska en halua tuhlata kallisarvoista käsityöaikaa laskemiseen. Pienentymistarve on suuri ja olenkin päättänyt ottaa tämän vuoden teemaksi varastojen pienentämisen. Varastot ovat karttuneet viime vuosina eniten ebayn ja kirpputorien avustuksella, mutta myös kaikenlaiset muut nettitarjoukset ovat aina mielenkiintoisia, ja varsinkin sukkalangat heikkous. Myös kiltit sukulaiset ovat muistaneet minua pehmeillä paketeilla ja tuliaisilla. Rakastan Novitan tehtaanmyymälöitten tarjouslankapusseja!

4. Millä strategialla olet mukana? Neulotko vaan omaan tavanomaiseen tapaasi ja tahtiisi, vai kiinnitätkö nyt enemmän huomiota neulomiseen?
Strategia on ehdottomasti: paksuja lankoja pois! Olen sen verran taktikoinut, että en aloittanut aikomiani paksulankatöitä jo tammikuussa, vaan siirsin alun Hamsterikuukaudelle. Päätin kuitenkin, etten neulo veren maku suussa, koska kädet ja sormet ovat olleet aika kipeinä muutaman kuukauden ja menen ensi kuun lopussa kuuntelemaan neurologin tuomiota.

5. Onko Sinulla jo suunnitelma millä työllä aloitat?
Minulla on kilo Isoveli-lankaa kahdessa värissä ja malleiksi valittu poncho ja hartiahuivi. Alan varmaan tekemään molempia yhtä aikaa, koska hartiahuivi tulee virkkaamalla ja se rasittaa vielä enemmä käsiä.

6. Onko Sinulla suunnitelmissa jonkinlainen itsesi ylittäminen neuletaidollisesti? Aiotko kokeilla jotain ihan uutta?
Tein uudenvuodenlupauksen, että kudon joka kuussa jotkut vähän hankalammmat sukat ja sitä aion jatkaa hamsterikuukautenakin, tosin mallia ei ole vielä valittu. En ole ihme kyllä vielä virkannut verkkohartiahuivia itselleni, vaikka niitä on neulemaailmassa nähty jo vuosikausia, eli siitä tulee tavallaan uusi projekti.

7. Ja lopuksi: tuliko tammikuussa ostettua varalle lankaa, jos vaikka helmikuussa sattuisit tarvitsemaan etkä voikaan ostaa? ;)
Ostin vain 3 superhalpaa sukkalankakerää, tosin kyllä melkein myös tosi ison satsin sukkalankoja, mutta sen sain onneksi itseltäni estettyä, kun muistelin varastojeni lankakasoja :-).

Ei kommentteja: