31.1.2007

Katja esittäytyy

1. Kuka olet? Onko Sinulla oma blogi?

Olen Katja, 28-vuotias espoolainen kahden lapsen (tyttö 3v4kk ja poika 1v8kk) äiti. Tällä hetkellä olen hoitovapaalla. Blogi löytyy osoitteesta vikatikit.blogspot.com ja sen täytteeksi syntyy kaikenlaista pientä ja nopeaa. Minä ja alle 3 mm puikot emme tule toimeen keskenämme :).

2. Kauanko olet harrastanut neulomista?

Mummo opetti minut neulomaan joskus ekaluokalla ja sen jälkeen olen neuloskellut kaikenlaista enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Pari vuotta sitten neuloin ekat mallitilkkuni ja aloin suhtautua "tieteellisemmin" neulomiseen ja käsitöihin yleensä. Sen jälkeen työt ovat - kumma kyllä - onnistuneet paremmin.

3. Millainen on lankavarastosi? Onko sillä tarvetta pienentyä? Miten olet sitä kartuttanut?

En ole uskaltanut punnita lankojani, mutta kyllä niitä ihan hillittömästi on. Ja kyllä, pienentää pitäisi. Esimerkiksi Novita woolia löytyy eri väreissä varmaan 30-40 kerää, vaikka neulon siitä vain pikkujuttuja, kuten taapero-kokoisia sukkia.

4. Millä strategialla olet mukana? Neulotko vaan omaan tavanomaiseen tapaasi ja tahtiisi, vai kiinnitätkö nyt enemmän huomiota neulomiseen?

Yritän kuluttaa pois määrällisesti paljon lankoja, esimerkiksi vuosi sitten hamstraamani teddyt. Alkukuu taitaa mennä Ullaprojekteissa (kevät-Ullan deadline on 19.2., vink vink!) mutta loppukuusta ehtii heittäytyä lankakaappiin ja päästää tuhovimman valloilleen.

5. Onko Sinulla jo suunnitelma millä työllä aloitat?

Nope :) Keskeneräisiä on monta. Lapsille tekisi mieli tehdä palmikkopuserot, mutta niin teki mieli myös viime vuonna ja arvatkaa, montako itse neulottua puseroa lapsilla on? Tasan 0.


Teddyistä voisin tehdä itselleni keepin. Tämä projekti saattaa jopa toteutua.

6. Onko Sinulla suunnitelmissa jonkinlainen itsesi ylittäminen neuletaidollisesti? Aiotko kokeilla jotain ihan uutta?

En. Tai lankavaraston pieneneminen jatkuvan kasvun sijaan on kyllä uutta.

7. Ja lopuksi: tuliko tammikuussa ostettua varalle lankaa, jos vaikka helmikuussa sattuisit tarvitsemaan etkä voikaan ostaa? ;)

Ei, vaikka tammikuun viimeisenä päivänä juoksentelin paniikissa kaupungilla ja yritin keksiä, mitä lankaa haluaisin. Ihan totta! En kyllä ostanut mitään.


Mutta varaston pienennys on alkanut huonosti. Eilen äiti tuli kylään ja toi tuliaisina 22 kpl 50 g lankakeriä, jotka oli löytönyt kirpputorilta á 50 snt/kpl. Ihanaa, tummavihreää lankaa, merinovilla-alpakka-akryylisekoitetta.


Lankavaraston tilanne siis tänään: +1,1 kg 1.2. lähtien. *huokaus*Täytekuva: neiti 3v tutkii koolaidaamiani lankoja. Kuva on otettu viime kesänä.

Ei kommentteja: